entertainment-informatie

Biografie van Berry Dellenoy

Berry denkt niet zoals ieder ander mens, Berry denkt in termen van muzieknoten, baslijntjes, drumsolo's, vocale harmonisatie maar vooral, ... hij weet precies de goede witte en zwarte toetsen te gebruiken! Een echte rasmuzikant en vocaal een geweldige stem. Als hij dan ook nog het publiek weet op te zwepen, dan is het plaatje toch helemaal compleet?

Hoe het begon

berry-dellenoyBerry van Wijk, geboren op 1975 in Den Haag.
Al sinds Berry kon lopen raakte hij al in de ban van orgel spelen en muziek maken. Op 4 jarige leeftijd zag hij zijn moeder op het orgel in de woonkamer spelen en nadat ze klaar was waagde hij zich ook achter dit apparaat en speelde als één van de eerste nummers het veel door moeder gespeelde 'Para ti'. Verwonderd wie dat nu was kwam moeder terug gelopen en zag haar blaag van net 4 jaar met zijn kleine vingertjes zijn moeder kopiëren. Vanaf dat moment was er helemaal geen rust meer in huis.

Op latere leeftijd speelde Berry vaak op door school georganiseerde evenementen en heeft zich het keyboard / orgel spelen eigen gemaakt door veel naar muziek winkels te gaan waar hij dan uren vertoefde. Tot moeders zomaar ineens binnen kwam lopen en zag op welk keyboard ik speelde. Die heb ik toen gekregen... Lief he!...

Welkom in de muzikantenwereld

Na een aantal optredens voor school verzorgd te hebben op het Rode Kruisschip "Henry Dunant" en meerdere openbare gelegenheden is Berry geïntroduceerd in de wereld van de muzikanten. Andy kwam met het bericht dat hij een band wist, die een toetsenist zochten. Na goed overleg en een auditie waarbij de speakers uit elkaar klapten van enthousiasme (letterlijk!) was het zo ver... Berry speelt nu ook in een band: First Floor! Hij kreeg een week voor de auditie trouwens nog wel even te horen dat hij dan ook de leadzang moest gaan doen, en ook nog bas spelen (op het keyboard dan hè)...... wow... dat had 'ie nog nooit gedaan! Na flink oefenen kreeg hij het uiteindelijk onder de knie. Na hier een jaar bij gespeeld te hebben, is Berry van band gewisseld, De toetsenist van de band 'Gently' ging naar First Floor, en Berry ging naar Gently. Qua leeftijd kwam dat veel beter overeen.

Bij Gently heeft hij enorm veel ervaring opgedaan en heeft Berry vele jaren met plezier opgetreden. Deze band is helaas uit elkaar gegaan en even later kwam Berry weer in contact met andere muzikanten waarmee ze een 7-mans formatie hebben opgericht. Ook weer een geweldige band, toffe muzikanten, stuk voor stuk, maar ook deze band viel al gauw uiteen door verschillende oorzaken. Uiteindelijk bleven er 3 over; De drummer, de zangeres en Berry. Hiermee hebben ze een muzikaal trio opgericht; 'Trio Escape',  en hebben zo ook weer een paar heerlijke jaren opgetreden. Tot de drummer een wereld aanbieding kreeg van een andere band (zo gaat dat helaas nu eenmaal in de muziekwereld) en ze met z'n tweetjes overbleven. Als 'Duo Escape' hebben ze het nog een aantal jaren volgehouden tot ook de zangeres het te druk kreeg met haar gezin.

Duo Heathcliff

Na een poosje kreeg Berry een telefoontje van de zanger van "Duo Heathcliff", of hij interesse had om bij die band te komen spelen. Na wederom een spetterende auditie gedaan te hebben, heeft Berry ook hier jarenlang met veel plezier gespeeld. tot de zanger door familieomstandigheden het aantal optredens flink moest laten zakken en hij Berry adviseerde om eens met zijn broer te gaan praten (Andy en Berry koesterde al jaren de wens om samen op te treden maar het kwam er nooit van... tot nu!) Na een goed gesprek te hebben gehad met zijn broer, zijn ze in 2006 eindelijk samen gaan optreden als de 'Duo de Dellenoy Brothers' tot op de dag van vandaag.

De Dellenoy Brothers

Door omstandigheden was het er nooit van gekomen dat Berry met zijn broer samen ging optreden. Maar nu leek het er op dat deze kans zich wel ging aanbieden en hebben beide broers een lang onvervulde wens in vervulling zien gaan! Eindelijk spelen de broers samen! Ze vinden het beide geweldig om samen op het podium te staan. Er is al vele malen gezegd dat deze gasten sprankelen op het podium en dat je aan de uitstraling alleen al kunt zien dat deze jongens er geweldig veel zin in hebben en dat ze barsten van de energie!

Pianoshow de Wild Pianoz

Vanaf het begin hebben Aad en Berry altijd al met het idee gelopen om het 'Dueling Pianos' concept uit te werken. Niet voor niets dat zij al met hun keyboard in een V opstelling staan waardoor iedereen kan meegenieten van de kunsten die ze uitvoeren op de toetsen. Door een recente ervaring hebben de broers een extra impuls gekregen om dit idee nu eindelijk eens een vaste vorm te geven. In 2010 zijn ze gestart met het zelf bouwen van hun piano's en in januari 2011 worden de WildPianoz geboren. Een geweldige pianoshow zoals velen dat kennen van de bekende pianoshow uit Scheveningen. De combinatie van het visuele plaatje van de twee prachtige pianovleugels, en 2 ras muzikanten die alle kanten op kunnen, en daarbij de kwaliteit en het publiek niet uit het oog verliezen is toch wel het ultieme doel wat ze nu met 100% zekerheid gaan behalen

Social Media

facebook googleplus twitter youtube